Bases Programa Marina Alta Emprèn

Inscripció

Qualsevol emprenedor major de 18 anys, de qualsevol nacionalitat, podrà aspirar a formar part del programa. La idea es pot proposar en solitari o en equip.

La idea de negoci s’ha de poder desenvolupar i aplicar en l’entorn proper, siguent coherent amb el teixit empresarial de la zona per tal de tindre una oportunitat de negoci dins d’aquest.

Cada emprenedor podrà realitzar una única sol·licitud per convocatòria. Es podrà inscriu-re o be en la Fase 1 o en la Fase 2, depenent de en quin estat estiga el seu projecte. Entenem que està en Fase 1 aquell projecte que encara no haja constituït la seua societat o no haja transcorregut un any d’activitat des de la seua constitució. Així, en Fase 2 entrarien els que ja tenen desenvolupada la seua idea i volen formar una empresa; en aquest cas es comunicarà la selecció quan finalitze la Fase 1.

Primera convocatòria: gener 2017. Els candidats podran inscriure’s en ambdues fases a partir del 30 de gener emplenant una fitxa que apareixerà en la pàgina web www.marinaaltaempren.com. El 5 de març es tancaran les inscripcions i a partir del 8 de març es comunicaran les idees escollides.

Procés de selecció

Una vegada finalitzat el termini per a la sol·licitud d’inscripció al programa, l’equip seleccionador revisarà la documentació enviada. Posteriorment, les millors candidatures seran escollides per l’equip seleccionador per passar a la següent fase. Com que les candidatures es presentaran mitjançant un formulari no es podrà valorar personalment a l’emprenedor, així s’aconsegueix que la selecció siga objectiva.

Què es valorarà de cada projecte?

 • Diferenciació
 • Innovació
 • Escalabilitat
 • Que siga capaç de sobreviure a aquest entorn i a més que aporte valor a l’economia actual de la zona
 • Que es puga desenvolupar en sectors concordes al teixit empresarial de la zona.
 • Grau compromís social
 • Possibilitat de contractació de treballadors locals

Objectius dels projectes

Durant la seua participació en el programa, els equips es formaran amb els diferents cursos i conferències i, també, treballaran en:

FASE 1:

 • Validació de les primeres hipòtesi.
 • Crear una primera versió del producte (prototip)
 • Adquisició dels primers clients/usuaris
 • Validar el prototip a través de primeres entrevistes amb clients i proveïdors

FASE 2:

 • Validar el model de negoci
 • Capacitar els emprenedors d’una sòlida formació
 • Crear una estratègia comercial
 • Dissenyar una campanya de comunicació
 • Generar primeres vendes.
 • Formació d’empresa

Fases del programa

El programa Marina Alta Emprèn té una durada total  de vuit mesos. Els equips seleccionats s’incorporaran al març als espais de coworking per começar a treballar. Allí podran concertar reunions amb els consultors a més de disposar d’un espai de treball per anar desenvolupant la seua idea i fer servir les seues instal·lacions

Els seleccionats tindran que estar un mínim de 15 hores semanals treballant en l’espai de coworking a més de l’assistència obligatòria als cursos i conferències programats. També hauran d’assistir a un mínim de 2 fires de comerç de les celebrades en les localitats implicades en aquest programa, per tal de donar a conèixer el seu projecte.

Durant els primers dos mesos es durà a terme la FASE 1, en la qual els emprenedors de les idees seleccionades incubaran la idea de negoci que han proposat. En aquesta fase els emprenedors rebran assessorament per part de consultors, que els ajudaran en diferents àmbits relatius al seu projecte. A més, comptaran amb sessions de mentoring i la participació en cursos i conferències del seu interès.

Una vegada finalitzada aquesta fase, l’equip seleccionador escollirà 20 idees d’entre les 20 desenvolupades en la FASE 1 i les seleccionades directament per entrar en la FASE 2.

En la FASE 2 es desenvoluparan els projectes escollits, que s’acompanyaran durant sis mesos més per tal d’encaminar-los a una posada en marxa de l’empresa òptima. En aquesta fase es continuarà amb la formació personalitzada, consultoria, conferències,… A més, els projectes es constituiran com a empreses i s’intentarà fer les primeres visites a possibles clients i tenir els primers resultats.

Quan acabe aquest temps i el projecte estiga madur, els emprenedors tindran ocasió de presentar el seu projecte davant de possibles inversors i d’arribar a un acord amb futurs clients relacionats amb aquest. Es convidarà a representants dels bancs, així com també de cooperatives, bancs socials, empresaris… per tal que els emprenedors puguen tenir l’opció de rebre finançament per als seus projectes amb condicions especials. A més a més, aquells projectes realment interessants comptaran també amb la possibilitat d’inversió privada i l’acompanyament davant de Business Angels.

El Programa està patrocinat pels Ajuntaments de Dènia, Orba, Pedreguer, Pego, Xàbia i Xaló, a més de les entitats Dénia & Marina Alta Tasting Life i la col·laboració de Creama. Els emprenedors no tindran cap cost per arribar al final del programa.