Sector agroalimentari

La Marina Alta està considerada un autèntic formiguer gastronòmic, ja no sols pels gran cuiners de la zona, si nò també pels petits restaurants de joves cuiners que estan sorgint, que omplen de frescor el panorama culinari amb producte local de temporada i amb les tradicions de la cuina de la regió.  

Per a aquesta oferta gastronòmica es necessita un bon producte local i diferenciat de la resta. Hi ha que donar-li el valor que es mereix i que en tot el procés els salaris siguen equitatius i adequats.

A l’hora d’afrontar els reptes de futur són elements essencials la formació de professionals, pel que es compta amb infraestructura i experiència, la consciència cultural (coneixement de la terra, costums i tradicions) i la mentalitat innovadora. La dieta mediterrània, que forma part de la nostra identitat cultural, i conceptes com la custòdia del territori o el slow food, inspiren aquest model de desenvolupament que s’ha imposat en la zona de la Marina Alta.

En aquest sector entraria des del cultiu, procés de produccció o distribució, tipus de venda, millores en la maquinaria, etc…